Abe de Verteller

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren ’90 tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In maart 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards.

Ik vertel mythen en sprookjes uit de Keltische en Noordse traditie, ridderverhalen, Griekse mythen, Grimmige sprookjes, Nederlandse sagen en nog veel meer.

Waar en wanneer?

Bataille legt zich toe op het trainen van haar leden in historische Europese krijgskunsten en theatervechten. Bataille maakt showstechnische demo’s en workshops om historische Europese krijgskunsten bij het publiek onder de aandacht te brengen.
De leden van Bataille zijn divers: student of werkend en zeer variërend in leeftijd. Allemaal worden zij verenigd door hun liefde voor de Middeleeuwen en hun passie voor de historische Europese krijgskunsten.

Bataille is voorgekomen uit Zwaardkunstvereniging de Orde der Noorderwind, die in 2006 is opgericht door een groep jongeren die het Middeleeuwse erfgoed op het gebied van de historische Europese krijgskunsten wilden laten herleven. Zij hebben zich tien jaar lang vol overgave ingezet om de historische krijgskunsten bekend te maken bij het grote publiek door middel van trainingen, shows, film en workshops. In 2016 is de groep van naam veranderd, Bataille, maar haar missie om de historische Europese krijgskunsten te laten herleven gaat onverminderd voort!

Waar en wanneer?

 

Harmony Glen is een opmerkelijke Celtic folk band uit Nederland, die al sinds 2005 veel succes heeft in binnen- en buitenland. Naast grote festivals en veel theaters in Nederland stond de band op podia door heel Europa en in 2016 deed de band zelfs een korte tour in Amerika. Ook in 2017 waagt de band weer de oversteek.

Harmony Glen weet een steeds groter publiek aan zich te binden middels pakkende feelgood shows met een veelkleurig pallet aan muziekstijlen maar telkens met de Ierse folk als uitgangspunt. Niet voor niets typeert Harmony Glen z’n muziek als Irish Folk Extravaganza.

Harmony Glen is een band die een breed publiek aanspreekt met hun vooral feestelijke – maar op sommige momenten ook ingetogen folk. De bijzondere podiumpresentatie en opvallende looks werken hier zeker aan mee!

Wanneer: zaterdag 10 maart
Tijd: 13.30 – 14.30 uur
Waar: Podium

Plunder heet je welkom in haar haven; trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!

Wanneer: zondag 11 maart
Tijd: 11.00 – 12.00 uur
Waar: podium

Stampende jigs en reels, gevoelige ballades en een vleugje heavy metal nemen je mee door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, tavereenes en herbergen.

Wees gewaarschuwd, stilzitten is moeilijk…

Tweeduizend jaar geleden werden de Kelten verdreven van het vasteland van Europa. Alle Kelten? Nee, een band bleef dapper weerstand bieden aan de toestroom van nieuwerwetse pop en rock en vond zo zijn eigen plek in de wereld van de moderne muziek.

Je wordt welkom geheten door je vrienden, de bierkruiken zijn gevuld en de whiskey fles staat op tafel. Je hoort bij de ruige mannen en schone deernes die thuis horen in de Schotse Hooglanden.

Wanneer: zondag 11 maart
Tijd: 13.00 – 13.45  &  16.00 – 16.45 uur
Waar: Podium

 

Rastaban

Rastaban is een Tribal Folk project met een mix van traditionele folk-melodiëen, tribal vibes en wereldmuziek-elementen. Hun muzikale inspiratie is afkomstig van Keltische en Scandinavische traditionals, Franse Middeleeuwse deunen, melodiëen uit de Balkan-landen, Oosterse muziek, maar ook trance en tribal ritmes uit vele oer-culturen van over de hele wereld. Rastaban nodigt je uit om te dansen, emoties te delen en een een plek in je dagelijkse routine te creëren om het leven te vieren door middel van hun ontroerende en energieke muziek.

Wanneer: zaterdag 10 maart
Tijd: 12.00 – 13.00 uur
Waar: Podium

Sowulo maakt ‘Viking Folk’, muziek geïnspireerd door het paganisme. De rituele muziek neemt je mee op een reis naar binnen. De akoestische muziek viert het paganistische erfgoed. Het doel van dit muziek project is om ons spiritueel erfgoed dieper te beleven en te delen.

Sowulo brengt dit niet alleen tot uiting in hun mooie conceptuele muziek, maar ook door ieder optreden ritueel te openen. Hun eerste album, Alvenrad, was toegewijd aan de paganistische jaarfeesten en de vier seizoenen die onze jaarcyclus kent.

Het vervolg album, SOL, is een akoestische album en bevat een stijlvolle mix van nieuwe en oude muziek, opgenomen exclusief met akoestische instrumenten.

Een groot deel van de thematiek wordt normaal besteed aan de zon, en de cycli die hieruit voortkomen. Toch zal dit album wat aardser klinken, met meer uptempo liederen.

Wanneer: zondag 11 maart
Tijd: 14.30 – 15.30 uur
Waar: Podium

PYRATES! is een band van muzikale boekaniers, uitvarend vanaf de oevers van het oude Hollandse laagland naar rumoerige havens over de gehele wereld! Een beruchte bende vrijbuiters herkenbaar aan hun piraten outfit, die hun eigen piratenstijl hebben gecreëerd binnen de Keltische folkmuziek. Het zijn scabreuze balladeers gewapend met gitaar, bas, drums en fiddle……….

Wanneer: zaterdag 10 maart
Tijd: 15.30 – 16.30 uur
Waar: Podium

 

Wouter v.d. Wal

Allemaal verhalende muziek

En zo ben je getuige van een exclusieve belevenis; blijkt het publiek interactief en energiek, dan kan het uitlopen op een muzikale cabaretvoorstelling vol gevatte anekdotes, spontane conversaties en vrolijke meezingmomenten. Blijken, daarentegen, de mensen rustig en passief, dan kan zich net zo goed een ingetogen luistersessie ontvouwen, waarin je heerlijk ontspannen wegdroomt in een wereld vol fantasie en verbeelding …

Een unieke ervaring die je niet wilt missen!

Waar en wanneer?